Kampaay tar in 84 miljoner kronor i ny investeringsrunda

Kapitalökningen leddes av SG Company, med deltagande från Azimut Digitech Fund och 360 Capital.

Kampaay

Stockholm, 29 maj 2023

Eventplattformen Kampaay grundades 2019 med målet att förenkla och digitalisera marknaden för företagsevenemang. Nu meddelar företaget att man har plockat in 84 miljoner kronor i en ny investeringsrunda. Planen är bland annat att växa verksamheten i Sverige.

Även evenemangsvärlden har behov av digitala lösningar. Något som den italienska startupen Kampaay har fokus på, vars plattform hjälper företag arrangera allt från stora till mindre event, så som  teambuilding-aktiviteter, workshops och företagsfester.

– Under de senaste tre åren har vi fortsatt jobba hårt och expanderat vår verksamhet. Med utmaningar som Covid-19, lågkonjunktur och ett tuffare finansieringsklimat, fanns det möjlighet att vi kanske inte skulle klara oss, men det gjorde vi. Vi har fortfarande en bit kvar innan vi blir lönsamma, men styrkan ligger i vår gemensamt starka vision att förändra marknaden," säger Daniele Arduini, VD och medgrundare av Kampaay.

Företaget grundades 2019 i Milano. Efter några år på den italienska marknaden där man utvecklade sin affärsmodell och den tekniska produkten fick Kampaay möjligheten att testa affären på den svenska marknaden. De såg en stor potential och bestämde sig tidigt att satsa på Sverige som första land utanför Italiens gränser. 

– Den stora anledningen varför man valde just Sverige var för att man såg att det fanns leverantörer och kunder med hög digital mognad här,  säger Anna Elena Sossi som är Sverigechef på Kampaay och fortsätter; 

– Därtill fick vi via våra första investerare möjligheten att utforska den svenska marknaden genom att de bidrog med know-how och nätverk i evenemangsvärlden här i Sverige, fortsätter Anna Elena Sossi.

Sedan dess har man vuxit och har nu ett tiotal anställda i huvudstaden. Med kapitalet som erhållits från den senaste finansieringsrundan avser man att fortsätta växa i Sverige. 

– Detta gör vi för att bekräfta och konsolidera vår position på den svenska marknaden. Vi planerar inte bara att växa i Stockholm utan vill även satsa på marknaderna i Göteborg och Malmö. Målet är att tredubbla intäkterna fram till slutet av 2023, förklarar Anna Elena Sossi.

Kampaay har även som mål att expandera sin verksamhet till nya europeiska marknader, däribland Spanien.

Några av de som engagerat Kampaay för att genomföra event är Tele2, NCC, Hemnet och  Kinnarps.

Om författaren
Kampaay

Kampaay är lösningen som underlättar hanteringen och organiseringen av företagsevent, och därmed den perfekta partnern för företag som vill införa innovation och digitalisering i sin eventstrategi

Taggade ämnen

Vill du optimera budget, resurser och tid vid hanteringen av dina företagsevenemang?

Skräddarsy dina evenemang och gör dem till strategiska tillgångar som sprider företagskultur och minskar administrativa uppgifter, samtidigt som du optimerar tid och budget.

+300 hjälpta företag, med målet att förändra världen av företagsevent

Upptäck mer
BETRODDA AV NÅGRA AV VÄRLDENS BÄSTA FÖRETAG

Prenumerera på vårt nyhetsbrev