Scaleups och företagsevenemang

Få reda på hur scaleups på bästa sätt tar hand om ny personal!

Statistiken talar för sig själv: Scaleup-fenomenet börjar växa även i Sverige, och stora företag är alltmer villiga att investera och satsa på dem. Men vad är egentligen scaleups?

När vi pratar om scaleups, talar vi om snabbväxande nyföretag. Med andra ord är dessa utvecklade nyföretag som under deras första fem verksamma år lyckas nå en investeringsinsamling eller en omsättning på cirka 10 miljoner dollar.

När ett företag växer snabbt innebär detta ofta att personalstyrkan också behöver bli större, och på dagens konkurrenskraftiga arbetsmarknad är det ibland svårt hitta lämpliga medarbetare. Det är därför upp till chefer och företag att investera i en företagskultur som lockar till sig talanger, där de erbjuds en givande och stimulerande arbetsmiljö som får dem att växa och vilja stanna på arbetsplatsen en längre tid.

För att se till att teamet är lyckligt och sammansvetsat är onboarding, teambuilding, förmåner och företagsevenemang viktiga. Här kommer några exempel på aktiviteter som är perfekta för scaleups!

Onboarding

Onboarding är processen för att ta emot nyanställda och det är mycket viktigt att den hanteras på bästa möjliga sätt. Genom att investera tid i att göra denna process bra, blir det lättare att upprätta en personlig och yrkesmässig profil av den nya medarbetaren för att förstå hur han/hon kan utvecklas och bli en viktig tillgång för företaget. Det är därför nödvändigt att skapa en genomtänkt onboardingstrategi som underlättar välkomnandet av en ny person in i företaget.

I storskaliga företag sker rekryteringar mycket ofta, och det kan vara bra att organisera välkomstaktiviteter varje kvartal för att bättre få nyanställda att interagera med kollegor och känna sig välkomna.

Vare sig det är en välkomstfika eller en teambuilding: För att bättre organisera onboardingaktiviteter, kan du ta hjälp av vår artikel!

Teambuilding

Att låta olika avdelningar på företaget, som inte vanligtvis arbetar nära varandra, umgås i ett sammanhang utanför kontoret främjar kommunikation och bidrar därmed till en bättre arbetsrelationer överlag.

När man arbetar med teambuilding är det viktigt att göra det genom enkla aktiviteter som passar i alla skeden av företagets utveckling, både i startfasen och när teamet är väletablerat.

Glöm tråkig teambuilding och hitta istället på originella upplevelser, det finns massor av aktiviteter att välja mellan! Ett annat enkelt tips: Arrangera en avslappnad afterwork en gång i månaden, där teamet får samlas och umgås utanför kontoret. 

Förmåner

Förmåner är, förutom att de gör att personal stannar längre på en arbetsplats, en avgörande faktor för om en person väljer att söka en tjänst eller inte. Faktum är att de drivkrafter som driver millennials när de väljer företag främst är de förmåner som erbjuds, atmosfären på arbetsplatsen och fokus på mångfald och integration.

Scaleups är mycket uppmärksamma på företagens välfärd och erbjuder ofta, utöver traditionella förmåner, små "uppskattningar" som gör skillnad, till exempel frukost till alla anställda varje morgon eller gratis drinkar efter jobbet.

Det är dessa små saker som gör ett företag konkurrenskraftigt för potentiella nya talanger.

Företagsevenemang

Målet med företagsevenemang för medarbetare är ofta att stärka kommunikationen och sammanhållningen mellan och i olika team. Nyckeln är att skapa stunder med högt engagemang, socialisering och delaktighet för att skapa en mer produktiv och positiv laganda.

Den yngre generationen föredrar oftast informella samlingar framför stela fester, där de har möjlighet att uttrycka sig fritt och avslappnat kommunicera med olika människor, oberoende av roller och arbete. Evenemangen är också ett utmärkt tillfälle att nätverka, särskilt för företag som är på väg in på marknaden. Att anordna en fest är ett utmärkt sätt att lära känna andra scale- och startupföretag, berätta om sitt eget projekt och skapa potentiella samarbeten.

Att organisera evenemang är ibland tidskrävande och komplicerat. För att göra processen snabbare finns Kampaay! Via vår plattform kan chefer välja de mest lämpliga tjänsterna och upplevelserna för sitt team, samt återskapa ett tidigare arrangerat evenemang med bara några få klick.

Om författaren

Taggade ämnen
No items found.

En plattform, två lösningar: Välj den som passar dig bäst!

Vill du organisera ett företagsevent?

Vare sig det är catering till kontoret eller teambuilding för medarbetarna, har vi det du behöver!

Upptäck hur enkelt det är att organisera ditt evenemang med Kampaay.

Vill du optimera budget, resurser och tid vid hanteringen av dina företagsevenemang?

Skräddarsy dina evenemang och gör dem till strategiska tillgångar som sprider företagskultur och minskar administrativa uppgifter, samtidigt som du optimerar tid och budget.

+300 hjälpta företag, med målet att förändra världen av företagsevent

Upptäck mer
BETRODDA AV NÅGRA AV VÄRLDENS BÄSTA FÖRETAG
"Den första Event-as-a-Service-plattformen för företag"
"Kampaay gör det möjligt för företag att förnya sin eventstrategi"
"Kampaay förnyar evenemangsbranschen och samlar in 1,5 miljoner euro"
"Det har aldrig varit lättare att organisera ett företagsevenemang! En flexibel och intuitiv lösning för företag"
"Evenemang efter krisen: 580 000 euro till startupen som via en plattform erbjuder event-as-a-service"
"Företaget heter Kampaay och erbjuder en komplett skräddarsydd tjänst för evenemang med ett klick"
"Kampaay, startupen som ändrar sättet att organisera evenemang, har utsetts till ett av de 100 bästa startupföretagen 2021"
"Den första Event-as-a-Service-plattformen för företag"
"Organisera alla typer av event på bara några få klick med Kampaay"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev