Företagsevenemang och metaversum

Vad är metaversum och vilka möjligheter erbjuder det för företagsevenemang?

Metaversum, eller metaverse, är en tredimensionell virtuell värld där du med hjälp av VR-glasögon navigerar med din avatar genom tre dimensioner. Tre dimensioner där du likt verkliga livet kan arbeta, socialisera, shoppa och delta i event genom VR-glasögon

Den här nya dimensionen står i centrum för teknisk innovation och med hjälp av metaversum förverkligas otroliga möjligheter för evenemangsvärlden. I denna värld skulle företag kunna anordna allt från företagsmöten till stora festivaler. Låt oss se hur det går till.

Skapa varumärkeskännedom genom metaversum

En rapport från Accenture visar att  bav företagen som deltog i undersökningen sannolikt kommer påverkas positivt av metaversum. Av dessa talar 28 % om en verklig "revolution".

Varumärken som Coca-Cola, Adidas och Nike har redan tagit sina första steg in i metaversumet. Genom att organisera evenemang och sälja produkter under ledorden "ingenting är omöjligt i metaversum" använder de denna nya dimension för att locka till sig och behålla den yngre generationen.

Det är inte bara multinationella organisationer, utan även medelstora företag som är intresserade av att få utrymme i denna alternativa verklighet genom att anordna möten och evenemang för kunder och partners.

Evenemang och möten

Allt som existerar i den fysiska verkligheten kan kopieras in i det virtuella universumet. Allt från verkliga händelser, platser och anläggningar, till stora festivaler och arrangemang. 

Företag som väljer att anordna möten i metaversumet vill erbjuda sina kunder och partner en upplevelse som liknar ett digitalt evenemang men som blir mer realistisk genom att avatarerna befinner sig på den tredimensionella mötesplatsen. 

Tack vare denna nya, parallella verklighet kommer människor som befinner sig på långdistans inte bara kunna delta i evenemanget utan också kunna träffas, samtala och dynamiskt delta i olika aktiviteter.

Med hjälp av apparater som Oculus och VR-visir kommer deltagarna att kunna njuta av en uppslukande upplevelse och känna sig som en del av evenemanget genom att köpa virtuella föremål och interagera med andra avatarer.

Teambuilding

Metaversumet möjliggör för nätverkande på ett sätt som liknar det verkliga livet. Det möjliggör för socialt engagemang och umgänge på naturligt, eller “verkligt” sätt. 

I december förra året samlade det Italienska företaget Tembo sina anställda genom att organisera teambuilding med Minecraft, ett av de mest populära videospelen på nätet. Tack vare ett team av utvecklare återskapade byrån sin kontorsmiljö i videospelet och alla teammedlemmar projiceras in ett metaversum, där de interagerade med hjälp av sina avatarer. Efter ett klassiskt öppningsanförande och ett kort möte hade teamet roligt när de deltog i aktiviteter och delade denna unika erfarenhet. 

En upplevelse som denna öppnar dörren för många möjligheter. Det gör den här typen av evenemang mer lättillgängligt och bryter ner barriären mellan verkligt och virtuellt.

Gamification

Gamification, som redan finns i digitala och hybrida evenemang, skapar engagemang och stimulerar gästernas deltagande. I ett metaversum utvecklas detta koncept ytterligare och gör det ännu lättare för deltagarna att interagera genom mer dynamiska och realistiska utföranden.

Plattformar som Emeraude gör det möjligt för speldesigners att skapa Ad Hoc-skräddarsydda spel som ligger så nära företagets image och evenemangets anda som möjligt. På så sätt kan företagen skapa ett spelrum som är uppslukande för spelarna och som samtidigt indirekt kommunicerar företagets mål och filosofi.

Kommer metaverse att vara framtiden för företagsevenemang?

Det finns inget definitivt svar ännu men en sak känns säker: Metaversum kommer att ha inverkan på organisationer och evenemangsvärlden, på ett eller flera sätt.  

Möjligheterna som metaversumet öppnar upp för i samband med evenemangslösningar är oändliga: Verklighet, digital verklighet och tredimensionell verklighet blir en enhet för att skapa allt mer uppslukande sammankomster.

Känner du osäkerhet inför att organisera ditt företagsevenemang? Var lugn - prova Kampaay! Besök webbplatsen och boka en demo. Med några få klick hjälper vi dig att arrangera det perfekta evenemanget för ditt företag.

Om författaren

Taggade ämnen
No items found.

En plattform, två lösningar: Välj den som passar dig bäst!

Vill du organisera ett företagsevent?

Vare sig det är catering till kontoret eller teambuilding för medarbetarna, har vi det du behöver!

Upptäck hur enkelt det är att organisera ditt evenemang med Kampaay.

Vill du optimera budget, resurser och tid vid hanteringen av dina företagsevenemang?

Skräddarsy dina evenemang och gör dem till strategiska tillgångar som sprider företagskultur och minskar administrativa uppgifter, samtidigt som du optimerar tid och budget.

+300 hjälpta företag, med målet att förändra världen av företagsevent

Upptäck mer
BETRODDA AV NÅGRA AV VÄRLDENS BÄSTA FÖRETAG
"Den första Event-as-a-Service-plattformen för företag"
"Kampaay gör det möjligt för företag att förnya sin eventstrategi"
"Kampaay förnyar evenemangsbranschen och samlar in 1,5 miljoner euro"
"Det har aldrig varit lättare att organisera ett företagsevenemang! En flexibel och intuitiv lösning för företag"
"Evenemang efter krisen: 580 000 euro till startupen som via en plattform erbjuder event-as-a-service"
"Företaget heter Kampaay och erbjuder en komplett skräddarsydd tjänst för evenemang med ett klick"
"Kampaay, startupen som ändrar sättet att organisera evenemang, har utsetts till ett av de 100 bästa startupföretagen 2021"
"Den första Event-as-a-Service-plattformen för företag"
"Organisera alla typer av event på bara några få klick med Kampaay"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev